Алис Димишева  На 21 януари 2023 (навръх Бабин ден) балната зала

...
Алис Димишева  На 21 януари 2023 (навръх Бабин ден) балната зала
Коментари Харесай

„Аферим, бабо, машаллах!“, или впечатленията на едно 18-годишно момиче от три конкурса за красота

Алис Димишева

 

 На 21 януари 2023 (навръх Бабин ден) балната зала в хотел Монтесито стана хазаин на три забавни и неповторими състезанието – Мисис Баба 2023, Mrs. ClassicUniverse 2023 и GrandmaUniverse 2023.

 

Идеята на уредниците от съдружие „ Феймъс ” е да покаже облика на модерната баба, която е свободна, енергична и мощна жена с доста ползи и фантазии. И тъкмо тази баба да стане обект на подражателство и почитание.

 

  В качеството си на същинска професионална внучка с 18-годишен стаж, следила динамичната персона на актуалната баба, съм тук да дам (надявам се) способена оценка. За пръв път присъствах на нещо сходно – дами, които наподобяват на 40 и някои от тях вършат шпагати, се оказват в действителност на 60+ (като от този факт ти пада ченето).

 

Цялата вечер беше доста занимателна, цветна и музикална още от самото разкриване с осъществяването на Мистър Дядо Васко Василев – Базилио на песента „ Ако си дал ” на Емил Димитров. Една от най-красивите български песни, която Васко Василев изпя по този начин, като че ли самият Емил Димитров ни бе удостоил с достойнството да го слушаме онлайн. Всъщност, именитият реализатор е подарил на Васко правото да я извършва.

 

Някои претендентки също се явиха с музикални осъществявания на тура за гении, а имаше и картини, и аеробика, и карате, и шпагати… Изобщо, от самото начало си мислех: „ Аферим, бабо, машаллах! ”

 

  Благотворителната идея още веднъж събра пари за Комитет за Държавна сигурност (на СССР) – Клуб на готините баби, които подкрепят студенти с увреждания. Моята готина баба – художничката Мариела Менчева,  дари три акварела за идеята.

 

  Участие в състезанието „ Мисис Баба България 2023 ” обявиха над 100 дами, като журито позволи до финала 5 финалистки, които да се конкурират за купата. Символичен хазаин и ръководител на журито бе първата носителка на тази купа Капка Амзина.

 

 За интернационалния конкурс Mrs. ClassicUniverse 2023 и GrandmaUniverse 2023 дойдоха 25 участнички от 5 континента. Някои дами бяха напряко грандиозни, всеки подробност от облеклото, грима и осъществяванията им беше изкусен.

 

Много ме впечатли претендентката от Сингапур, която бе пристигнала в хотела с гримьорите и фризьорите си, с цел да поддържа типа си безукорен. Кандидатката от Корея бе облечена в необикновен обилен тоалет, изцяло в стила на азиатската просвета, а танцът ѝ с воали придвижи всички ни в някоя далечна ера на далечния Изток.

 

Водеща на това неповторимо събитие бе Нели Пандилова.

 

  От задграничните баби имаше най-различни осъществявания, като измежду тях танци с ветрила, бойни изкуства, танго и доста други. Претендентката от Япония ни изненада с съвършен шпагат на фона на цялата си останала хореография и 64-годишната си възраст, а дамата от Украйна изигра красиво аржентинско танго.

 

Тези две осъществявания най-вече ме впечатлиха, само че всяка участничка се отличаваше с нещо и всички имаха с какво да изненадат публиката.

 

  Журито в състав Капка Амзина, Мисис Дама на годината Евелина Макрис, Амета Малхотра – MRSClassicUniverse 2022, Вероника Ахмед - MRSUniverseMiddleEast,  Диана Филипова – втора вице Мисис WomanoftheUniverse, Елена Хофман - GrandmaUniverse и Васко Василев Базилио –Мистър Дядо 2022, избра следните спечелили:

 

  Мисис Баба 2023:

 

  Мисис Баба 2023 стана Сияна Йорданова на 52 години от Варна. По специалност брокер, по душа историк, по ползи художник и ваятел.

 

  Първа подгласничка беше Димитринка Димитрова  на 49. Тя работи като маникюристка и е щастлива баба на внук Калоян.

 

  Втора подгласничка – Рада Велинова  - стоматолог на  78 години и, от персоналните ми усещания, пънкарка по душа.  Горда баба на 4 внучета.

 

  Поради заболяване на тримата кандидати, състезанието Мистър Дядо сътвори казус. Лентата за повторно получи артистът и квалифициран богослов Васко Василев – Базилио. Тази година той отбелязва 40 години на сцена с благотворителен концерт във Военния клуб на 29 март. 

 

   Mrs. Grandma Universe 2023:

 

  Grandma Universe 2023 III  стана Альона Сибиева от  Санкт Петербург. Тя е майка на две девойки и има внучка на три месеца. Треньор по карате и таекуондо с черен колан. Хобито й са кънките и йогата.

 

Grandma Universe 2023 II – Емилия Терон Перес от Испания на 58. Обича да спортува, да се занимава с мода и да пътува. Има наследник и щерка и едно внуче.  –EmiliaTerronPerez - Испания – 58 години Две деца- момче и момиче и едно внуче.

 

  Grandma UniverseI – Олга Дрималик на 59 години от Украйна. За нея най-важното сега е да има мир. Тя има две деца и две внучета. Харесва ѝ да танцува и да пътува.

 

  Grandma Universe 2022 стана представителката на Корея Лий Ай Хюин на 64 години. Танцьорката на обичайни корейски танци и модел се радва на две дъщери и двама внуци.

 

  С короната на Grandma Universe 2023 се окичи Лаура Лий от Сингапур.  48-годишната дама има три деца и шест внучета. Тя показва заниманията си да пее и танцува. Идеята ѝ да се яви на състезанието е да въодушеви идващото потомство.

 

  Магдалена Динкова, Мисис Баба 2022, получи специфичната премия Mrs. GrandmaTopUniverse. Тя сервира на публиката ръчно направени от нея бонбони с късчета сухи плодове и ядки. Бонбоните бяха най-различни във всевъзможни красиви и причудливи форми, а усетът им беше напряко магически.

 

  Mrs. Classic Universe:

 

  Mrs. Classic Universe IV- Мариан Шифтен от Австрия.

 

  Mrs. Classic Universe III – Мая Зундалева от Сиберия  на 41. Главната ѝ  гордост и опора е нейното семейство. Занимава се с бизнес в областта на осведомителните технологии. Обича да спортува.

 

  Mrs. Classic Universe II – Инна Бандура от Швейцария  на 45години. Експерт по естетична медицина. В свободното си време рисува, занимава се с йога, медитация и конна езда.

 

  Mrs. Classic Universe  I – Елена Жилцова от Киргистан. 50-годишната дама има две момчета. Плува, играе йога, разхожда се измежду природата и рисува.

 

  Mrs. Classic Universe 2023 – Анжела Траверсо. Представителката на Гибралтар е на 52 години има 4 деца – 3 момчета и едно момиче. Работи в начално учебно заведение. Любимите ѝ занимания са бягането, разходките и пътешествията.

 

  Конкурсите бяха повече от завладяващи. Бяха завладяващи! Образът на актуалната баба може да се назова равностоен с облика на модерната жена изобщо, тъй като за това омагьосване, което видях там и което виждам в всекидневието си, няма възраст или народност.

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР